welcome to my lovely blog and follow me

Saturday, March 15, 2014

share

assalamualaikum,,,,
selamat tgh hari n selamat menunaikan solat fardhu zohor,,,
hari ni cuaca sngt baik dan asap jerebu pon kurang

bgn pg td mang terkejut jgk laa sebab smlm mang truk n view pon terhad,,
tp pg ni tetiba nampak clear,,
alhamdulillah segala puji bagi Allah,,,


view yg slalu aku tgk dr tingkap bilik,,, :)

sblom nk share my story meh sama2 kte doakan moga MH370 dpt dikesan,,
moga penumpang n ank2 kapal dilindungi Allah,,
amin ya rabbal al amin,,,

moga doa kita semua di makbulkan,, amin,,

ok,,,
skrg nk share my story walaupon xder apa2 yg menarik,,,

hari tu da dapt baucer buku n xsmpai beberapa jam baucer ada kt tgn aku da lesap,,,hehe
koz skrg bnyk sngt pc n book fair dlm upm ni,,,
di tambah pulak bnyk buku yg menarik hati



n paling seronok dapat beli buku cerita ahmad ammar,,,
buku yg tersangat laris n cepat sngt habis,,
nseb baik diri ni pantas n thanks to syanieza sebab tunjukkan gerai yg jual buku ni,,,

ok,,da ramai yg beratur nk pinjam,,,
sila amik nombor ya,,hikhik


rm150 smuanya,,ada la dpt diskaun skit2,,
sempatla baca nk tgu next baucer pulak,,,hehe

buku yg sngt menarik untuk kanak2
tp aku bli tuk dri sendri,,
nk turunkan kt anak cucu,,hikhik



dua jam duk pilih punya pilih n ini lah hasilnya,,,lesap 3 kping baucer n tinggal lg 2 keping,,,hehe

ok,,see u next time,,,
my lovely blog,,, <3

Monday, February 17, 2014

cuti da abis da

assalamualaikum,,,,

hari yang sangat penat,,,
da 2hari kt kl,,,
penat naik bas xilang lg then pegi swimming pulak,,,
adoyai abis sakit2 badan ni ha,,,

cuti sem da bis then kenalah rajinkan diri,,
mode malas kna off n onn mood rajin,,,
owh tuhan kalau la semudah tu je nk onn off kn senang,,,
ape2 pon berusahalah syakira tuk sem baru ni,,,hehe
yeah!!!!!!!!!

so,,,,
cuti hari tu wt ape jer????
ofkos la mkn tdow jer,,,hehe
 cuti hari tu ada la try2 resepi yg diamik kt fb,,,
slain tu duk layan crita min se yeon ngan mek n ayoh n abe,,,
tp xsmpat nk tgk eps akhir,,,
*senanya aku bkn tgk sngt citer ni,,,hoho koyas jer lebih



teruja 1st time buat kek tnpa ada org ajar n just tgk resepi kt fb jer
tp Alhamdulillah jd jugak,,,

ni kek yg second time aku buat,,, yg 1st time xamik gmbr pon,,,




mlm ni still lg duk umah kaknik n esok pg2 buta da kna balik kolej,,,
esok xde klass pon tp sje nk balik awal nk kemas barang n nk rest sblom klass start,,,
rindu pulak kt kawan2,,,da sbulan xjumpa,,,hihi


jom dftr subjek,,,
xtaw la da bukak ke blom,,,huhu

tata titi tutu
:)
assalamualaikum,,

Tuesday, December 31, 2013

31st december 2013

assalamualaikum,,,

second day final exam for this semester,,,
dah lepas 3 paper but still hav another 3 more paper,,,
killer paper akaun n real,,,
bahasa arab kira ok la,,,lgpon carry mark boleh thn la,,,,

hari ni last day for this year,,,another 1 hour to go,,,
so selamat mengharungi tahun baru yg serba serbi naik,,,hoho
last nk guling2 sblom 12.00am..hukhuk

bak kata jee kna tarik nafas laju2 sebab ni last day for this year,,,
bnyk knangan tahun ni,,,
moga thun dpn dpt cipta knangan n kejayaan,,,
moga Allah sentiasa merdhai hidup kita semua,,,

kul 12 mlm td official video #jodohberdua by #hafizhamidun,,,

jom layan sat,,,hoho

jika cinta mampu untuk ku lukiskan
garisannya penuh dgn pengharapan
sentiasa dalam doa ku
menyimpan rasa ingin bertemu
insan yg masih rahsia dan teristimewa

pencarianku kini telah berakhir
detik bahagia kini telah pon hadir
sungguh aku percaya ketentuan yang Esa
jodoh berdua begitulah takdir
yang terlihat kini hanya anugerah
dan melafazkan janji terindah

sentiasa dalam doa ku
menyimpan rasa ingin bertemu
insan yg masih rahsia dan teristimewa
pencarianku kini telah berakhir
detik bahagia kini telah pon hadir
sungguh aku percaya ketentuan yang Esa
jodoh berdua begitulah takdir

bersedia lah menunggu di garis penghujung
In shaa Allah ke syurga
bersatu kasih kita

pencarianku kini telah berakhir
detik bahagia kini telah pon hadir
sungguh aku percaya ketentuan yang Esa
jodoh berdua begitulah takdir
jodoh berdua begitulah takdir.....

#mogakitasemuadapatjodohyangterbaik
#mogasampaikesyurga
#in shaa Allah

Monday, December 16, 2013

no caption

assalamualaikum,,,
da berhabuk aku punya blog ni,,,da lama xpost smthg disini,,,
mlm ni rasa rajin nk taw sebab apa????
sebab mlm ni bnyk assgnmt yg aku kna wt,,,so aku jd tersngt rajin nk menulis blog pada mlm ni,,
eh2 dh pagi la,,,

huhu,,,nk menangis rasanya,,,
feeling nk balik kampung jer,,,
but still kna truskan perjuangan sbgai peljar,,,
mlm ni tidur lewat nk menyiapkan assgmnt yg dah lama dr, bg
tp ble taw esok kna hntr bru kalut nk wt,,,

bila nak berubah cek mek oiiiiit,,,

tp mlm ni fefiling happy jgk sebab dpt jumpa my favaurite artis hafiz hamidun,,,
paling best sebab dpt tgk dia dkt2,,,
walaupon kna duk kt lntai n dkat ngan krusi lelaki,,,xgentle langsung xbg aku duk atas kusi,,,
dia wt tataw jer kte yg duk kt kaki dia,,,siap goyang2 kaki ag,,,,
tp bkn nk citer sal dia but hafiz,,,,
3x lalu sebelah i taw,,,,wuhahahah,,,
dia jd ktua juri tuk festival nsyid,,,
sebbkn aku duk kt lntai tngh dewan,,,dia nk kuar kira markah then masuk balik then kuar nk p mkn,,,,
wuhahaha naik giler aku waktu tu
masa dia nk kuar siap ckp jumpa lg taw,,,walaupon dia ckp umum kt org sklilling but i still feel so happy,,,
ok see you nxt time,,,,wuhahaah,,,,

merapu sudah,,,jom siapkn assgnmt cpt!!!!!!
bubye,,,
assalamualaikum,,,
today no picture,,,,huwawawa.

Thursday, October 3, 2013

love you Mr Arrogant!!

assalamualaikum,,,,
hari nk juz nk share citer yg aku layan skrg,,,
ofkos laa citer melayu,,,
kalau dulu org duk sebok cerita sal cinta jannah,,
tp sebab aku xminat so aku xmo amik taw,,,hehehe

ni nk share link citer Love You Mr Arrogant
kalo ada sape2 yg terlepas tgk or nk ulang balik so klik jer link kt bawah ni,,,hehehe




Love You Mr Arrogant ------------> episod 1
Love You Mr Arrogant ------------> episod 2
Love You Mr Arrogant ------------> episod 3
Love You Mr Arrogant ------------> episod 4
Love You Mr Arrogant ------------> episod 5
Love You Mr Arrogant ------------> episod 6
Love You Mr Arrogant ------------> episod 7
Love You Mr Arrogant ------------> episod 8
Love You Mr Arrogant ------------> episod 9
Love You Mr Arrogant ------------> episod 10
Love You Mr Arrogant ------------> episod 11
Love You Mr Arrogant ------------> episod 12
Love You Mr Arrogant ------------> episod 13
Love You Mr Arrogant ------------> episod 14
Love You Mr Arrogant ------------>
Love You Mr Arrogant ------------>
nanti kalo aku rajin aku update episod ya,,,
selamat menonton,,,

nah ost skali aku bg,,,hehehe


Saturday, September 14, 2013

juz nothing to do,,,,,

assalamualaikum,,,,
hari terasa rajin nk update my lovely blog

now,kepenatan slepas dftr sekreteriat n also kelab,,,
ramai orang n kna beratur panjang,,,
alin n ika lg kesian,,,
kemain lg beratur n ble smpai turn diorang nk dftr da full,,,huhuhu so diorang amik sekreteriat lain,,,
jd xsama la tuk sem nie,,,

then masa dftr kelab aku p potong barisan bdk2 junior 1st year,,,
hahahahahha jahat x??
sebab satu kaunter ada 4 ke 5 kelab then ofkos la barisan akan panjang,,,
nd once again alin n ika xdapat nk dftr kelab yg diorang nk,,,
so terpaksa dftr yg lain,,,
jee pulak nk dftr kelab mandarin skali kna bayar yuran pendftaran la pulak,,
disebabkn xbawak duit jd jee ikot aku ika n alin amik kelab debat,,
hahaha,,,xreti pon nk berdebat,,,
main ambik jer sebab nk kumpul merit
but in shaa Allah pasni reti la sikit berdebat,,,hehehehe

3hari cuti nie xtaw nk wat ape,,,
so tomorrow want to balik umah kakngah kt rawang,,,
nk tgk budak comel nie,,,


amanda raqeella arressa
*lupa ejaan,,,sory hehe

gambar masa jaga budak ni kt kg lam bulan puasa hari tu,, <3

da xder pape nk citer,,,
thats all,,,
bye
assalamualaikum,,
#this blog mayb looks boring to other people but not to me coz this my lovely blog,,,hehehehe

Friday, September 13, 2013

ketidakpuasan hati!!!!!!!!!!!!!

assalamualaikum,,,

lama bebenor xmengarang kt sini,,,hehe
so,,,today is 1st week for 5th sem,,,
still xdpt dftr semua subjek yg perlu diambik sem ni,,
koz ada problem!!!!!

hehehe,,,sekadar gmbar hiasan,,,

haa,,,,ni nk citer new story at upm,,,,
for kolej lembah such as kc,ktdi,k2,kosass and k6 da xder bas
bcoz upm sedang jayakn kempen GREEN CAMPUS!!!!!!!!!
so we have to walk every day to go to the main campus or faculty!!!
dah la skrg musim hujan,,, n jarak dari 1 kelas ke klas lain jauh2,,,kna amik masa
for example dr kolej ke dk 8 then ke dk A,,,
itu blom lg kalau dr  kolej nk ke KAA,,klas pulak 8 pg,,,
kang p tumpang bas kolej bukit t kang kna halau pulak,,,
hmmm kesian,,,

bkn xnk sokong green campus,,,
idea tu bagus tuk selamatkan bumi kita,,,,
but kalau stakat 5 kolej dr 17 kolej yg take part,,,,


 
kesian kan??????????

then kbnyakan student ada kenderaan sendiri n the lecturers and also the staff punya kenderaan....
rasa2 nya jd x kempen ni????
juz students from this 5 kolej jer yg take part
actually not all becoz when this kempen start,
kebanyakan student yg sblom ni naik bas da bawak motor n kereta sendiri
yg boleh sebabkn kesesakan jln bertambah,,,

gambar hiasan semata-mata,,,hehehehe


jalan yg dekat da jd jauh da,,,,,, huhu


and 1 more thing,,,
the rebate for all senior at kolej lembah!!!!!!
yuran yg pelajar bayar tuk bas ditukarkan kepada REBATE basikal,,
adakah itu dipanggil REBATE?????
sedangkan duit tu duit pelajar sendiri,,,
yg aku taw la rebate tu bukan ke potongan harga bila kita beli sesuatu
contoh rebate basikal ni,,,
harga sebuah basikal 600
then kte beli n dpt potongan 400 dgn menggunakan rebate,,,
so kte juz perlu guna duit sendiri sebanyak rm200...

ini tidak,,,
nampak mcm kte beli basikal tu 200
tp sebenarnya kte beli dgn harga rm600
sebab rebate tu sebenarnya duit yuran kte tuk bas,,,huhuhuh
faham ke tidok ape yg aku nk sampaikan???


ok itu saja yg aku nk citer,,,
nk jalankan kempen green campus ni xsalah tp kna fikir jgk masalah2 yg bakal timbul,,,
harap masalah ni diatasi secepat mungkin,,,
assalamualaikum...
#gambar amik kt fb upm's gag

Saturday, June 8, 2013

israk dan mikraj

assalamualaikum,,,,
pejam celik pejam celik dh nk puasa dh
hari ni 28 rejab n semalam 27 rejab
smlm israk mikraj,,
tp hari ni baru nk post,,,lmbt sikit,,hehe

apa itu israk mikraj???


ni aku kopy dr pesbuk...
semua umat Islam digalakkah berpuasa pada 27 rejab nie,,,
banyak ganjaran pahala yang Allah berikan,,,

aku rasa xsabar sngt2 nk smbut ramadhan!!!!!!!!!!!
so aku nk post jgk poster2 pasal ramadhan coming soon,,,,

tp sblom tu ahlan wasahlan ya sya'ban,,,


so bnyk bnyakkan berdoa,,,smoga pnjang umur n sembat rasa hidup bulan ramdhan 1434 ni,,,
sblom tu nk pesan la jgk,,,
kte ni cpt jer terpengaruh ngan anasir2 luar,,,
ble org ckp i aish kte pon nk berwish jugak,,,
ingt!!!!!!!!!!!!
kte ada Allah,,,
so kte mintak kt Allah dgn doa,,,


so nothing to say da,,,
assalamualaikum,,,:)





Tuesday, June 4, 2013

kau yang selalu ada

assalamualaikum,,,
selamat malam,,,eh2 dh 2pg dh,,,
so slmt pg,,hehe

still xtdow ag koz td minum nescaffe,,
so masih tidak mrngantuk,,,

esok kna bgn awal sebab ada test jpj,,,
bkn bermaksud kalo xder test xbgn awal,,,
cuma lpas subuh xleh tdow balik,,hehe
##nampak sngt aku slalu tdow lpas subuh##
so,,,doakn aku lulus ok,,
sblom ni da pernah test,,moto jer lulus but kerete errrrrk,,,
hehe

hari mayb sebab panik kot,,
esok rasenye lg ok,,
lbih ready n bersemngt,,hehe

lpas isyaj td,kt kg ada wt kenduri sikit,,
cukur jambul amanda raqeella areessa..
tp aku xjoin la,,sebab skrg aku kt upm,,huhu
##menangis sebab da lama xbalik kg##

nyenyak nyer amanda tdow,,,hehe,,,comel x????ada mcm muka aku x???hehe


haa,,,mlm ni aku nk share lagu dari aiman
kauyang selalu ada,,,
td duk selongkar youtube then jumpa video ni,,
skali dgr jer rasa cam terpikat n trus download,,hehe

cer korang dgr,,,sngt best!!!!!!

ok laa,,,
nk paksa diri untuk tdur,,,huhu
t esok susah pulak nk bgn subuh,,,
ok,tata titi tutu
luv uolzzz
nightzzzzzzzzzzzzz
assalamualaikum :)

Sunday, June 2, 2013

jom tingkatkan iman kita (^_^)

assalamualaikum,,,,:)
hmmm,,,,sekejap jer masa berlalu,,,
skrg da 23 rejab,,
lg sbulan lbih  da nk masuk ramadhan,,,
jom kte sama2 doa mintak kt Allah supaya kita dipanjangkan umur
supaya kita sempat untuk menikmati atau menyambut bulan ramadhan,,,
kt sini aku sertakan beberapa doa,,,



Doa memohon keampunan
رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ
Wahai Tuhan kami! Berilah ampun bagiku dan bagi kedua ibu bapaku
 serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan


Doa memohon menjadi orang yang soleh

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدِ وَاَلِهِ وَصَحْبِهِ اَجْمَعِيْنَ
اَللَّهُمَّ اِنِّى اَسْتَعِيْنُكَ وَاَسْأَلُكَ اَنْ تَجْعَلَنِى مِنْ عِبَادِكَ الصَّلِحِيْنَ
Ya Allah, Salawat keatas Nabi s.a.w. dan salam ke atas sahabat sekeliannya
Ya Allah, aku mohon pertolonganMu, jadikanlah aku dikalangan hamba-hambaMu yang soleh.

Doa memperelokkan amalan
 اللهُمَّ أَعِنِي عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ
”Ya Allah! Bantulah aku untuk mengingati Mu,
bersyukur kepada Mu dan beribadat dengan baik kepada Mu.
(Riwayat Abu Daud dan Al-Nasa’i)


so,,,,,,
jom kte sama2 tingkatkan iman kita,,,,
mcm2 kte boleh buat tuk dekatkn diri ngan pencipta kita,,,
kte boleh berzikir,qiam,selawat n mcm lg laa,,,

hari ni aku nk kongsi selawat
Qasidah ya Badrotim,,,,



Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu’ab, maza yu’ab
Yu’abiru ‘an ‘ulaka maqoli
Antalladzi asyroqta fi ufuqil ‘ula
Antalladzi asyroqta fi ufuqil ‘ula
Famahauta bilanwari kulla dholali


Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu’ab, maza yu’ab
Yu’abiru ‘an ‘ulaka ma
qoli
Wabikastanarol kaunu ya ‘alamal huda
Binnuri wal in’ami wal ifdholi

Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu’ab, maza yu’ab
Yu’abiru ‘an ‘ulaka maqoli
Solla ‘alaikallahu robbi, robbi daiman
Solla ‘alaikallahu robbi, robbi daiman
Abada ma’al ibkari wal asoli

Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu’ab, maza yu’ab
Yu’abiru ‘an ‘ulaka maqoli
Wa’ala jami’iel ‘ali wal ashabi man
Qod khossohum robbul ‘ula bikamali

Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu’ab, maza yu’ab
Yu’abiru ‘an ‘ulaka maqoli

Maksud :


Wahai bulan purnama yang sempurna,
Yang telah mencapai segala puncak kesempurnaan.

Apakah perkataan yang dapat
Mengungkapkan ketinggianmu?

Engkaulah yang telah terbit
Memerangi ufuk yang tinggi

Lalu engkau melenyapkan
Segala kesesatan dengan cahayamu
Dengan sebabmu, terang benderang alam

Wahai panji-panji hidayah
Dengan dilimpahkan cahaya, nikmat-nikmat

Dan pelbagai kelebihan
Semoga sentiasa tercurah ke atasmu

Rahmat Allah, Tuhanku
Sepanjang masa, pada waktu pagi dan petang

Dan juga ke atas keluarga,
Serta sahabat-sahabat yang ;

Telah dikurniakan keistimewaan dengan beberapa kesempurnaan
Oleh Allah yang Maha Tinggi




n aku sngt suka dgr nasyid dr hafiz hamidun
law kana bainana
(andai rasulullah masih ada)
so,,
itu sajer,,,
perbanyakkan amalan kita,,,:)
assalamualaikum,,,